Het laatste 10e Kerstrondje Oldemarkt was in 2019, hopelijk kunnen we dit jaar het 11e organiseren

Gezien de onzekere verwachting hebben we alles afwegend besloten in 2020 en 2021 het kerstrondje niet door te laten gaan.

De alsmaar wijzigende regelgeving, de vele beperkingen, de risico’s op boetes, de kans op een forse toeloop van buitenaf omdat er elders niets of weinig wordt georganiseerd.

We willen geen situaties bevorderen waar risico’s op besmetting kunnen ontstaan. Als klein team dragen we een verantwoordelijkheid en vinden dat we die niet kunnen dragen.

Hopelijk zijn de omstandigheden dit jaar beter en kunnen we weer het kerstrondje, tenslotte een leuke dorpsactiviteit, organiseren.

Het kerstrondje team

Algemene informatie voor het volgende kerstrondje

Het Kerstrondje Oldemarkt is een niet commercieel winters warm welkom. Aan bezoekers, zowel jong als oud, worden sfeervolle belevenissen en activiteiten op verschillende locaties in Oldemarkt aangeboden. Dit kan breed opgevat worden met tentoonstellingen, workshops, muzikale uitvoeringen, proeverijen, etc. in kerstsfeer. Uitgangspunt is dat er bekendheid wordt gegeven aan zijn/haar activiteit en dat eventuele proeverijen en andere activiteiten gratis aan bezoekers worden geboden.

IZITRAVELMINIIn 2019 was er  een uitgebreide gesproken gids die het beste werkt met een smartphone, maar ook op een PC. Klik op de afbeelding van IZI.travel voor meer informatie.

Plaatselijk Belang Oldemarkt heeft als doelstelling de leefbaarheid in het dorp te stimuleren en ziet het Kerstrondje Oldemarkt als een mooie gelegenheid om op sfeervolle wijze vanuit verenigingen, bedrijven, organisaties en particulieren te laten zien wat Oldemarkt te bieden heeft. Aan een aantal vrijwilligers is gevraagd de organisatie op zich te nemen.

Wilt u met uw hobby, vereniging, bedrijf of organisatie meedoen aan het Kerstrondje Oldemarkt? Of heeft u een geschikte locatie die plek biedt aan deelnemers? De inschrijving wordt hopelijk vanaf november 2021 weer mogelijk op deze site.

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. U bent alleen kosten kwijt voor de workshops, proeverijen, chocolademelk etc. die u de bezoekers gratis aanbiedt.
Plaatselijk Belang Oldemarkt draagt zorg voor de coördinatie en promotie, daarnaast staat het de deelnemers vrij om zelf promotionele acties te ondernemen.
De deelnemers levert het naamsbekendheid en gezellige contacten op. Verkoop in de toekomst en nieuwe leden of klanten kunnen een secundair gevolg zijn.
De opbrengst van bijvoorbeeld kerstmarktjes in de kerken zijn voor een goed doel en niet voor de eigen, commerciële verkoop.

Wilt u iets kwijt over uw ervaringen tijdens het rondje? Meldt het ons.